Συμβουλες για γλυκα


  • Αν βάλουμε την φόρμα στρωμένη με την
    άψητη ζύμη τάρτας στο ψυγείο για μισή ώρα, δεν θα μαζέψει στο ψήσιμο
    και θα γίνει πιο τραγανή.
  • Για να μην κάνουν κρούστα οι διάφορες κρέμες μας, ή τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα ή τις καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.
  • Αν τα μπισκότα μας κολλήσανε στο ταψί, τα βγάζουμε με μία μεταλλική σπάτουλα.
  • Για να γλυκάνουμε την κρέμα σαντιγί,
    χρησιμοποιούμε άχνη ζάχαρη πάντα, γιατί η κανονική ζάχαρη βγάζει
    υγρασία και μπορεί να χαλάσει την κρέμα μας.


  • Αν το κέικ δεν ξεκολλάει από τη
    φόρμα, βρέχουμε μία πετσέτα με ζεστό νερό και την τυλίγουμε γύρω από
    την φόρμα. Μετά από λίγο ξαναδοκιμάζουμε.
  • Αντί να ζεστάνουμε το βούτυρο που χρησιμοποιούμε για τα γλυκίσματα μας, ζεσταίνουμε καλά το μπωλ στο οποίο θα το χτυπήσουμε.
  • Για να μην πάνε στον πάτο οι σταφίδες που χρησιμοποιούμε στο κέικ, πριν τις ρίξουμε στη ζύμη, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Αν βάλουμε περισσότερο μπέικιν στα
    γλυκά ή στα φαγητά ή δεν θα φουσκώσουν ή θα καθίσουν στο κέντρο. Αν
    συνηθίζουμε να φυλάμε το μαρούλι ή τη σαλάτα στο ψυγείο πλυμένη και
    κομμένη, πρέπει να την τυλίγουμε σε υγρή πετσέτα ή σε τάπερ που
    κλείνει πολύ καλά.
  • Αν η γέμιση της πίτας μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ή λίγο τραχανά ή λίγο ρύζι ή τριμμένη φρυγανιά.
  • Αν έχουμε ζύμη σφολιάτα, μπορούμε να τη μοιράσουμε σε μπάλες, να την τυλίξουμε με μεμβράνη και να την φυλάξουμε στην κατάψυξη.

  • Όταν πρέπει να προσθέσουμε λικέρ σε
    κάποια κρέμα που περιέχει και βούτυρο, τη ρίχνουμε σιγά – σιγά και με
    προσοχή και στην ακριβή ποσότητα που προβλέπει η συνταγή μας, αλλιώς η
    κρέμα μας θα κόψει.

Πηγη : http://fourtounis.gr


Tags:
0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επικοινωνια

Στείλε μου μήνυμα

Sending

©[2017] karanik.gr

Log in with your credentials

Forgot your details?