Συμβουλες για φαγητα


  • Αν φτιάχνουμε ψωμί σπιτικό, για να πετύχουμε τραγανή κόρα, αλείφουμε την επιφάνεια με ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο.
  • Αν το κρέας που βράζουμε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, ρίχνουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη.
  • Αν συνηθίζουμε να στρώνουμε το
    φούρνο μας με αλουμινόχαρτο, καλό είναι να βάζουμε την γυαλιστερή
    πλευρά προς τα πάνω, γιατί αντανακλά καλύτερα τη θερμότητα.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το
    αλάτι στα φαγητά μας με ένα μίγμα από διάφορα μπαχαρικά, π.χ. πάπρικα,
    μουστάρδα, κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι κ.τ.λ.
  • Τα αρωματικά χόρτα και τα μπαχαρικά,
    τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην αλλοιωθούν οι
    γεύσεις και τα αρώματα τους, εκτός από τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
  • Η μακαρονάδα μας θα γίνει διαφορετική αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο, με 1 κούπα κρέμα γάλακτος και λίγο ροκφόρ.  
  • Τα κεφτεδάκια μας θα γίνουν πιο
    αφράτα, αν στο μίγμα του κιμά ρίξουμε λίγο ξύδι και αν πριν πλάσουμε
    τα κεφτεδάκια, αφήσουμε τη ζύμη του κιμά να πέσει 2-3 φορές στη λεκάνη
    από κάποιο ύψος.
  • Όταν ψήνουμε φαγητό σε φούρνο μικροκυμάτων, αλατίζουμε το φαγητό στο τέλος του μαγειρέματος.
  • Αν θέλουμε να βράσουμε αυγά που
    έχουν ραγίσματα, τα αλείφουμε με μισό λεμόνι πριν τα βάλουμε στο νερό,
    για να μη βγει το ασπράδι από το κέλυφος κατά το βρασμό.
  • Για να γίνει η ομελέτα μας πιο αφράτη, όταν τη χτυπάμε προσθέτουμε λίγη σόδα από μπουκάλι.
  • Όταν τηγανίζουμε αυγά, βγάζουμε το
    τηγάνι από τη φωτιά πριν ψηθούν εντελώς και αφήνουμε για λίγα λεπτά να
    ολοκληρώσουν το ψήσιμο τους μέσα στο τηγάνι.
  • Αν το αυγό που θέλουμε να βράσουμε είναι ραγισμένο, το τυλίγουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και το βράζουμε κανονικά.
  • Στη σάλτσα για τα παντζάρια
    προσθέτουμε λίγη αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα μαζί με το λάδι, το ξύδι, το
    σκόρδο, τη μουστάρδα και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ.
  • Αν βάλουμε μία πατάτα ή μία πράσινη
    πιπεριά ή ένα κομμάτι κεφαλοτύρι στην κοιλιά του κοτόπουλου την ώρα που
    ψήνεται, θα απορροφηθεί η βαριά μυρωδιά του.
  • Τα κρεατικά θα ψηθούν πιο καλά και
    θα γίνουν πιο νόστιμα αν τα βγάλουμε αρκετή ώρα από το ψυγείο και τα
    αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για να μην μαυρίσουν οι καθαρισμένες και κομμένες πατάτες, τις βάζουμε μέσα σε μπόλικο νερό όπου έχουμε προσθέσει αλάτι.
  • Αν προσθέσουμε λίγο ξύδι στο τηγάνι ενώ τηγανίζουμε ψάρια, θα μειώσουμε αισθητά την μυρωδιά της ψαρίλας.
  • Όταν μαγειρεύουμε σε φούρνο μικροκυμάτων, πρέπει να αφήνουμε τα φαγητά για 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Η σπιτική πίτσα θα γίνει πιο νόστιμη και πιο τραγανή, αν στη ζύμη προσθέσουμε λίγη ζάχαρη.
  • Για να αφαιρέσουμε το λίπος από το
    ζωμό κρέατος, βάζουμε το ζωμό στο ψυγείο. Το λίπος που επιπλέει,
    παγώνει στην επιφάνεια και το αφαιρούμε πολύ εύκολα
  • Όταν βράζουμε λάχανο για να εξουδετερώσουμε την μυρωδιά του, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο ξύδι και ένα καρύδι.
  • Αν βάλουμε περισσότερη μαγιά από όση απαιτείται, το φαγητό ή το γλυκό θα ξινίσει.
  • Όταν τηγανίζουμε, δεν αφήνουμε ποτέ το τηγάνι χωρίς περιεχόμενο, γιατί το λάδι καίγεται.
  • Όταν τηγανίζουμε σνίτσελ, η φρυγανιά
    που χρησιμοποιούμε δεν πρέπει να είναι παλιά γιατί τα σνίτσελ μπορεί
    να έχουν άσχημη γεύση. Επίσης πρέπει να τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Για να παραμείνουν τα χρώματα των καρότων και του αρακά ζωηρά μετά τον βρασμό, προσθέτουμε στο νερό που βράζουν λίγη ζάχαρη.
  • Για να γίνει πιο ήπια η γεύση του σκόρδου, πριν το χρησιμοποιήσουμε, βυθίζουμε τις σκελίδες για αρκετή ώρα σε γάλα.
  • Οι φρέσκες γαρίδες και οι καραβίδες πρέπει να έχουν κελύφη σκληρά και γυαλιστερά. Επίσης η σάρκα τους πρέπει να είναι σφιχτή.
  • Για να μην πιτσιλίζουν τα λουκάνικα
    στο τηγάνισμα και να γίνουν πιο ελαφρά, πριν τα τηγανίσουμε τα
    βράζουμε για 5 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Αν κάνουμε βραστό ή ψητό κρέας βάζουμε στην κατσαρόλα ένα ολόκληρο κρεμμύδι για ανώτερη γεύση και άρωμα.
  • Για να ξεφλουδίσουμε τα αυγά ωραία
    χωρίς να χαλάσουμε το ασπράδι τους, τα χτυπάμε σιγά – σιγά να ραγίσουν
    παντού και τα βάζουμε σε: κρύο νερό για μία ώρα.
  • Αν περιχύσουμε τα μανιτάρια που θα μαγειρέψουμε με μπύρα, και θα τους δώσουμε ζωντάνια και το φαγητό μας θα γίνει πιο νόστιμο.
  • Αν το φαγητό μας είναι αλμυρό, προσθέτουμε ένα κύβο ζάχαρης, ή μία πατάτα, ή μία φέτα ψωμί.
  • Όταν ετοιμάζουμε για ψήσιμο αφράτες
    ζύμες, πρέπει να βάζουμε το μίγμα αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο, γιατί
    κινδυνεύουμε να μας ξεφουσκώσει και να καθίσει.
  • Για να μη γεμίσουν τα κολοκυθάκια
    μας νερό, τα πλένουμε πολύ καλά και τα βράζουμε ολόκληρα χωρίς να
    κόψουμε τις άκρες, τις οποίες κόβουμε μόλις ολοκληρωθεί ο βρασμός και
    τα βγάλουμε από το νερό.
  • Αν στη μπεσαμέλ που προορίζεται για μουσακά ή παστίτσιο προσθέσουμε μία χούφτα τριμμένη σκληρή φέτα θα γίνει πεντανόστιμη.
  • Τη σπιτική πίτσα μπορούμε να την
    φυλάξουμε άψητη ή ψημένη στην κατάψυξη. Απλά πριν την σερβίρουμε ή την
    ψήνουμε ή την ζεσταίνουμε.
  • Αν θέλουμε να γίνουν πιο νόστιμα τα
    ζυμαρικά μας, τα βράζουμε σε ίσες ποσότητες νερού και γάλακτος με μία
    κουταλιά αλάτι. Το αποτέλεσμα θα μας ενθουσιάσει.
  • Αν το φαγητό μας κόλλησε, για να μην
    καταστρέψουμε την αντικολλητική κατσαρόλα, ξύνοντας και τρίβοντας με
    σκληρά σφουγγάρια,, αφού απομακρύνουμε το καμένο φαγητό, ρίχνουμε στην
    κατσαρόλα αρκετό ζεστό νερό και δύο κουταλιές σόδα. Αφήνουμε 3 ώρες
    και μετά τρίβουμε ελαφρά με ένα σφουγγαράκι απλό για πιάτα.
  • Αν ζεσταίνουμε γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων πρέπει να προσέχουμε, γιατί υπάρχει κίνδυνος να φουσκώσει και να χυθεί.
  • Η μαγιά μπύρας διατηρείται στην
    κατάψυξη για αρκετό διάστημα. Τη χωρίζουμε σε κομματάκια, τα βάζουμε
    μέσα σε πλαστικά σακουλάκια ή τα τυλίγουμε καλά σε αλουμινόχαρτο.
  • Λίγο αλάτι στην επιφάνεια της μουστάρδας, τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
  • Αν η ζύμη μας κολλάει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο, την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
  • Για να βράσουν γρήγορα τα ρεβίθια
    και για να ξεφλουδιστούν εύκολα, προσθέτουμε λίγη σόδα στο νερό που τα
    μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ.
  • Για να απογειώσουμε τη γεύση της
    ντοματοσαλάτας μας, τρίβουμε μία ώριμη ντομάτα και μία σκελίδα σκόρδου
    στον τρίφτη και τα προσθέτουμε στο λάδι της σαλάτας.
  • Για μεγαλύτερη ευκολία, τα
    κατεψυγμένα ψάρια, μπορούμε να τα ψήσουμε χωρίς να τα ξεπαγώσουμε και
    χωρίς να τα καθαρίσουμε. Τα τυλίγουμε σε αρκετά φύλλα λαδόκολλας ή
    αλουμινόχαρτο αφού τα πασπαλίσουμε με ένα παχύ στρώμα αλατιού. Τα
    ψήνουμε και μετά αφαιρούμε το δέρμα μαζί με τα λέπια και βγάζουμε
    καθαρά τα φιλέτα ψαριού.
  • Για να κάνει η πίτα μας ωραία κρούστα, αλείφουμε την επιφάνεια με ένα μίγμα από ένα αυγό χτυπημένο με γάλα και λάδι.

Πηγη : http://fourtounis.gr


Tags:
0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επικοινωνια

Στείλε μου μήνυμα

Sending

©[2017] karanik.gr

Log in with your credentials

Forgot your details?