Ιστορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νότιας Κορέας για τα δίκτυα 5G

Ιστορική συμφωνία σχετικά με την τεχνολογία των δικτύων 5Gυπογράφηκε χθες ανάμεσα στη Neelie Kroes, Αντιπρόεδρο τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης και τον Mun-Kee Choi, Υπουργό Επίστημης και Τεχνολογίας της Ν. Κορέας. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων 5G από κοινού.

Στόχος της συνεργασίας είναι η συμβατότητα των δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο -ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα στο roaming που ακόμη συναντάμε στα 4G δίκτυα-, αλλά και ηέγκαιρη οικονομική εκμετάλλευση της 5G τεχνολογίας από κρατικούς φορείς και παρόχους τηλεφωνίας.

Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη έμεινε χρονικά πολύ πίσω στα δίκτυα 4G. Όταν οι ΗΠΑ και πολλές ασιατικές χώρες απολάμβαναν τις γρήγορες ιντερνετικές ταχύτητες, η Ε.Ε. προσπαθούσε να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία και τα διάφορα προβλήματα συμβατότητας των δικτύων.

Για να μην επαναληφθεί αυτό, η Neelie Kroes (που είναι και Επίτροπος για τη Digital Agenda της Ε.Ε.) δηλώνει: “To 5G θα αποτελέσει ανάσα ζωής τόσο για την ψηφιακή οικονομία όσο και για τηνψηφιακή κοινωνία της Ευρώπης. Η πρωτοπορία μας στα 5G δίκτυα θα εδραιώσει την Ευρώπη στην κορυφή της ψηφιακής τεχνολογίας”.

Tags:

Επικοινωνια

Στείλε μου μήνυμα

Sending

©[2017] karanik.gr

Log in with your credentials

Forgot your details?