Ένα κόλπο για να κοιμηθείτε μέσα σε 1 μόλις λεπτό!


Εάν είστε από αυτούς που κάθε βράδυ παλεύουν, στην κυριολεξία, με το μαξιλάρι και το κρεβάτι, προκειμένου να καταφέρετε να σας πάρει ο ύπνος, τότε η δρ Andrew Weil σας έχει τη λύση. Σύμφωνα με τη μέθοδό της, η οποία βασίζεται στη μαθηματική ακολουθία 4-7-8, μόλις ένα λεπτό είναι αρκετό για να αποκοιμηθείτε χωρίς κόπο.

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στις αναπνοές που παίρνουμε πριν κοιμηθούμε, ώστε να βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει. «Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ, όταν πέσουμε για ύπνο, ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στα κόκκινα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε». Ακόμη υπογραμμίζει πως: «Οι αναπνοές μας είναι κοφτές και ρηχές, ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες».Σύμφωνα με το σκεπτικό της δρ Weil, το μυστικό βρίσκεται στην αναπνοή, αφού για να χαλαρώσουμε θα πρέπει να επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό, παίρνοντας περισσότερο οξυγόνο.

Πώς θα εφαρμόσετε τη μέθοδο αναλυτικά:

  •  Εισπνεύστε από τη μύτη σας για 4 δευτερόλεπτα.
  •  Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα.
  •  Εκπνεύστε αργά επί 8 δευτερόλεπτα.

Όπως εξηγεί η Weil, η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει χαλάρωση, οι ρυθμοί πέφτουν, ενώ ο εγκέφαλος παράγει μια σειρά από χαλαρωτικές χημικές ουσίες, που μας βοηθούν να κοιμηθούμε.

Η μέθοδος έχει γίνει μόδα στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά κατά πόσο βοηθάει ή όχι… Πάντως δεν χάνετε κάτι να το δοκιμάσετε.

Πηγή : http://www.filathlos.gr


Tags:
1 Comment
  1. γδο 7 έτη ago

    Π@π@ρια! Ακομη ξυπνιος ειμαι!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επικοινωνια

Στείλε μου μήνυμα

Sending

©[2017] karanik.gr

Log in with your credentials

Forgot your details?