Τα γραφεία της Google αναβαθμίζονται


Oι χώροι εργασίας της Google έχουν τη φήμη των καλύτερων του κόσμου. Τώρα, τα γραφεία της εταιρείας αλλάζουν όψη παίρνοντας ιδέες από το φυσικό περιβάλλον.

Η Google είναι μια από τις λίγες εταιρείες στον κόσμο που παίρνει τον χώρο εργασίας τόσο σοβαρά και συνεχώς πειραματίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να εργάζεται γράφοντας χιλιάδες γραμμές κώδικα την ημέρα με έναν μετρητή φωτός να κρέμεται δίπλα από το κεφάλι του, διότι η εταιρεία θέλει να ξέρει ακριβώς πόσο φυσικό φως υπάρχει σε κάθε θέση εργασίας.



Και βέβαια, αυτά δεν τα κάνει στην τύχη, αφού διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένας εργαζόμενος αποδίδει καλύτερα εάν έχει θέα από το παράθυρο, φυσικό φως στον χώρο εργασίας του, ένα φυτό ή ακόμα και μια φωτογραφία τοπίου. Επιπλέον, μειώνεται το στρες, αυξάνεται η εστίαση και η διάθεση. Επίσης, παρόμοιες έρευνες που έχουν γίνει σε νοσοκομεία έχουν δείξει ότι οι ασθενείς αναρρώνουν πιο γρήγορα εάν έχουν παράθυρο με θέα προς τα έξω, από το να είναι αναγκασμένοι να κοιτούν έναν μουντό τοίχο.

Έτσι, μπορεί κανείς να σχεδιάσει ένα κτήριο γραφείων εξ’ αρχής λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω – με τεράστια παράθυρα, φεγγίτες, φυτά και λιμνούλες στη ρεσεψιόν – ή να προβεί σε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στον υφιστάμενο χώρο.

Πηγή : https://www.ote.gr


Tags:
0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επικοινωνια

Στείλε μου μήνυμα

Sending

©[2017] karanik.gr

Log in with your credentials

Forgot your details?