Ανταλλαγή συνδέσμων – Link Exchange & Backlinks

Αν αναζητείς αλλα blog για ανταλλαγή συνδέσμων blog με blog  τοτε απλα αφησε τα στοιχεια σου με σχολιο στο τελος της σελιδας.
Αν θελεις μονο με το karanik.gr τοτε επικοινωνησε μεσω της φορμας

Στο σχόλιο βαζετε τα παρακατω στοιχεια.
URL : H ιστοσελιδα – blog σας
Email : Ενα email για να επικοινωνησει ο ενδιαφερομενος
Τυπο :  banner ή link

 

Ανταλλαγή συνδέσμων - Link Exchange

 

Link Exchange – Τι είναι

O τρόπος αυτός είναι all time classic και είναι τόσο παλιός όσο το ίδιο το internet.

Λοιπόν τα πράγματα εδω είναι απλά. Βρίσκουμε ιστοσελίδες που επιθυμούν να ανταλλάξουν links δηλαδή να κάνουν link exchange μαζί μας κι εμείς τοποθετούμε ένα δικό τους link στην ιστοσελίδα μας κι αυτοί στη δική τους. Να σημειώσουμε εδώ κάποια πράγματα:

– Η ιστοσελίδα μας πρέπει να έχει ήδη κάποιους επισκέπτες ώστε να έχουν κίνητρο τα υπόλοιπα sites να κάνουν link exchange μαζί μας. Φανταστείτε 10 ιστοσελίδες που δεν έχουν κανέναν επισκέπτη να έχουν ανταλλάξει links μεταξύ τους. Δε θα βοηθήσει πουθενά.
– Τα links δε χρειάζετε να είναι σε φανερά σημεία και να καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στις σελίδες μας. Απλά να βρίσκονται στον κώδικα της σελίδας μας ώστε να μπορούν να τα διαβάζουν οι μηχανές αναζήτησης.
-Τα links επειδή προέρχονται από link exchange δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά όσο αν ήταν one-way links, δηλαδή links μόνο από το άλλο site προς το δικό σας. Παρόλα αυτά κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και συμβάλουν κι αυτά στην άνοδο της ιστοσελίδας σας.

Για να βρείτε sites που επιθυμούν να κάνουν link exchange μαζι σας υπάρχουν δύο τρόποι:
1. Ψάχνετε μόνοι σας σε Forums ή φίλους κτλ και βάζετε ένα-ένα τα links στις σελίδες σας.
2. Βάζετε στην ιστοσελίδα σας ένα αυτόματο κώδικα ανταλλαγής όπως το Automatic Backlinks το οποίο απλώς περνάτε στον κώδικα της ιστοσελίδας σας και αυτό ανταλλάσει links αυτόματα με άλλα sites. Βέβαια για να ανταλλάξετε δωρεάν links μέσω αυτού του προγράμματος θα χρειαστεί το site σας να έχει PageRank 1 και πάνω οπότε αυτό μας περιορίζει μέχρι να ανέβει το site μας σε αυτό το επίπεδο (εκτός κι αν θέλετε να πληρώσετε). Πάντως έχω χρησιμοποιήσει το Automatic BackLinks σε πολλά από τα site μου και μπορώ να σας πω πως είδα τεράστια διαφορά όταν άρχισα να κάνω link exchange μέσω αυτού.

TIP

Υπάρχει ένα έξυπνο και πολύ απλό κολπάκι για να ανταλλάξετε links με άλλα sites χωρίς να φαίνεται πως προέρχονται από ανταλλαγή, δηλαδή να δημιουργήσουμε one-way links. Απλώς πρέπει να έχουμε περισσότερα από ένα sites και κάποιον που θέλει να ανταλλάξει links μαζί μας και έχει κι αυτός περισσότερα από ενα sites.
Ας πούμε λοιπόν πως εσείς έχετε τα site1.com και site2.com και ο άλλος έχει τα site3.com και site4.com. Αν ανταλλάξετε links με τον εξής τρόπο θα έχετε τα πολυπόθητα one-way links.
Βάζετε στο site1.com link για το site3.com και στο site2.com link για το site4.com. Ο άλλος βάζει link στο site3.com για το site2.com και στο site4.com link για το site1.com. Έτσι και ανταλλάσετε links και κοροιδεύετε και τα ρομποτάκια των μηχανών αναζήτησης.

Πηγη : http://www.mim.gr

Απάτες στην ανταλλαγή links

Πολλοί θα σας προσεγγίσουν για να κάνετε ανταλλαγή links μαζί τους. Κάποιοι θα το κάνουν καλοπροαίρετα με κάθε διάθεση να ωφεληθούν και οι δύο ιστοσελίδες, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν αυτοί που θα προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν για όφελος δικό τους.Οι απατεώνες της ανταλλαγής links συνήθως εκμεταλλεύονται την τεχνική άγνοια των άλλων, για αυτό αν δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να αξιολογήσετε σωστά την ειλικρίνεια κάποιου, τότε αναθέστε την ανταλλαγή links σε όσους έχουν τις γνώσεις να την κάνουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Συνηθισμένες απάτες στην ανταλλαγή links

  • Κάποιος βάζει link προς την ιστοσελίδα σας στη δική του, αλλά μετά από 2-3 μήνες το διαγράφει.
  • Η σελίδα όπου βάζει τα εξωτερικά links προς άλλες ιστοσελίδες δεν συνδέεται καθόλου με τις υπόλοιπες σελίδες του site, είναι δηλαδή μια «ορφανή» σελίδα χωρίς αξία.
  • Χρειάζονται πολλά κλικς για να φτάσει ο επισκέπτης από την αρχική σελίδα ενός site στη σελίδα με τα εξωτερικά links. Αυτό μειώνει πολύ ή εξαφανίζει την αξία της συγκεκριμένης σελίδας και των links που περιέχει.
  • Σας ζητούν να βάλετε πρώτα εσείς link προς αυτούς, αλλά μετά «ξεχνούν» να το κάνουν.
  • Η σελίδα με τα εξωτερικά links είναι ένας ατέλειωτος κατάλογος με περισσότερα από 100 links. Σήμερα σαν αποδεκτός αριθμός links σε μια σελίδα θεωρείται το 30 – 50, αν και η πραγματική αξία βρίσκεται σε σελίδες με 2-3 εξωτερικά links μόνο. Αυτά όμως δεν πρόκειται να τα κερδίσετε καθόλου εύκολα.
  • No follow links ή μην ακολουθείτε αυτά τα links. Κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας μπορεί να δώσει οδηγίες στις μηχανές αναζήτησης να μην ακολουθήσουν ένα link. Αυτό ακυρώνει την οποιαδήποτε αξία του και κανείς μη-τεχνικός δεν θα το εντοπίσει.
  • Όχι απευθείας links αλλά χρησιμοποιώντας javascript ή άλλο τρόπο για redirect (ανακατεύθυνση).

Εργαλεία για να βρείτε ποιες ιστοσελίδες έχουν link προς τη δική σας

Who links to my website?, απλό εργαλείο που σας δείχνει πόσα links προς την ιστοσελίδα σας έχει καταγράψει το Google

Yahoo Site Explorer, ένα δωρεάν και πολύ χρήσιμο εργαλείο από το Yahoo, που κατάφερνε να αποκαλύπτει σχεδόν κάθε λινκ προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Δυστυχώς μετά την εξαγορά του Yahoo από την Bing της Microsoft, το εργαλείο αυτό δεν είναι πια διαθέσιμο.

Δείτε την αξία ($) της ιστοσελίδας σας και άλλες πληροφορίες. Περισσότερο για να διασκεδάσετε, παρά για να το πάρετε σοβαρά…

Πηγη : http://seo-analysis.blogspot.gr

  

Link building: No-follow ή Do-follow backlinks?

Τι είναι Nofollow backlinks

Το no-follow ουσιαστικά είναι ένας τρόπος να πούμε στις μηχανές αναζήτησης να μην ακολουθήσουν  κάποιο link.  Σε αυτό το σημείο να θυμίσω ότι καθώς οι μηχανές αναζήτησης “σκανάρουν” μια ιστοσελίδα, ακολουθούν όλα τα link τα οποία βρίσκουν σε αυτήν, δηλαδή επισκέπτονται τις ιστοσελίδες που οδηγεί το κάθε link ή κάποια άλλη υποσέλιδα της ιστοσελίδας μας(εσωτερικό link).
Όταν χαρακτηρίσουμε ένα Link ως No-follow, πολύ απλά  λέμε στις μηχανές αναζήτησης να μην το επισκεφτούν .
HTML κώδικας για το Nofollow:
<a href=”www.mywebpage.gr” rel=”nofollow“>κείμενο(anchor text) </a>

Ποιος είναι ο λόγος να χρησιμοποιήσω το “Nofollow”?

Μέσα από τα links η  ιστοσελίδα περνάει PageRank προς μια άλλη, ή προς μια εσωτερική της υπο-σελίδα.  Το No-follow tag λοιπόν πρέπει να το χρησιμοποιείς σε περιπτώσεις που δεν θέλεις να περάσεις PageRank από την ιστοσελίδα σου προς μια άλλη ή προς μια εσωτερική σου σελίδα

Πότε  να χρησιμοποιώ το Nofollow tag στην ιστοσελίδα μου

Σε αυτό το σημείο θα αναφέρουμε τι λέει η Google:

  • Διαφημίσεις: Στην περίπτωση που τοποθετήσεις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σου προς άλλες ιστοσελίδες
  • Σε ιστοσελίδες  με περιεχόμενο που πιθανότατα η Google δεν θεωρεί σημαντικό
  • Σε εσωτερικά Links της ιστοσελίδας σου που οδηγούν σε υποσέλιδες  όπως “επικοινωνία” ή “εγγραφή στο site

Τελικά τα nofollow links μετράνε στο PageRank?

Το δεδομένο είναι ότι τα no-follow links  δεν περνάνε PageRank από μια ιστοσελίδα προς μιας άλλη. Άρα αν υπάρχουν 100 ιστοσελίδες οι οποίες έχουν από ένα no-follow backlink προς την δική μας, δεν κερδίζουμε καθόλου PageRank από αυτές.
Όμως:
Παρόλο που τα no-follow links δεν περνάνε PageRank η μηχανή αναζήτησης  τα λαμβάνει υπόψη της σαν ένα μέρος των συνολικών Backlink που έχει η ιστοσελίδα μας.
Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου τα no-follow links προέρχονται από ιστοσελίδες που η Google θεωρεί σημαντικές,  αυτά τα Links θα μετρήσουν θετικά για την κατάταξη της ιστοσελίδας μας.

Τα nofollow links μπορούν να βλάψουν την ιστοσελίδα μας?

Η μηχανή αναζήτησης  δημιουργώντας το συνολικό backlink profile σου θα συμπεριλάβει μέσα σε αυτό τόσο τα do-follow όσο και τα no-follow links.   Τα No-follow links δεν μπορούν να βλάψουν την ιστοσελίδα σου και σε συμβουλεύω να μην μπεις στην διαδικασία να δημιουργείς ΜΟΝΟ do-follow backlinks γιατί κάτι τέτοιο δεν φαίνεται φυσικό αλλά αντίθετα είναι ένα καθαρό σήμα ότι όλα τα backlink σου προέρχονται από δικές σου ενέργειες(link building).
Προσπάθησε λοιπόν να κρατήσεις μια καλή αναλογία ανάμεσα στα do-follow και τα no-follow backlinks  και επικεντρώσου περισσότερο στην ποιότητα των ιστοσελίδων από τις οποίες κερδίζεις ένα backlink παρά στο αν αυτό το backlink είναι do-follow ή no-follow.

Πηγη : http://internet-big-money.com

 

karanik tech memorizer logo  backlinks

Αν σου αρέσει αυτή η σελίδα βάλε τον ανάλογο κώδικα στη σελίδα σου.
Για να προσθέσετε το banner , ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:
Blogger- Διάταξη – Προσθήκη gadget – HTML/JavaScript
και κάνετε επικόλληση έναν από τους παρακάτω κώδικες που σας ταιριάζει στο site σας.

 

80×30

 

<a href=”https://karanik.gr” target=”_blank”>
<img width=”80″ height=”30″ alt=”karanik logo 80×30 grey” src=”https://karanik.gr/wp-content/uploads/2014/08/80×30.png” />
</a>

 

 

<a href=”https://karanik.gr” target=”_blank”>
<img width=”80″ height=”30″ alt=”karanik logo 80×30 blue” src=”https://karanik.gr/wp-content/uploads/2014/08/80x30blue.png” />
</a>

 

150×80
 

 

<a href=”https://karanik.gr” target=”_blank”>
<img width=”150″ height=”80″ alt=”karanik logo 150×80 grey” src=”https://karanik.gr/wp-content/uploads/2014/08/150×80.png” />
</a>

<a href=”https://karanik.gr” target=”_blank”>
<img width=”150″ height=”80″ alt=”karanik logo 150×80 blue” src=”https://karanik.gr/wp-content/uploads/2014/08/150x80blue.png” />
</a>

150×150

 

<a href=”https://karanik.gr” target=”_blank”>
<img width=”150″ height=”150″ alt=”karanik logo 150×150 grey” src=”https://karanik.gr/wp-content/uploads/2014/08/150×150.png” />
</a>

 

<a href=”https://karanik.gr” target=”_blank”>
<img width=”150″ height=”150″ alt=”karanik logo 150×150 blue” src=”https://karanik.gr/wp-content/uploads/2014/08/150x150blue.png” />
</a>

468×60

 

<a href=”https://karanik.gr” target=”_blank”>
<img width=”468″ height=”60″ alt=”karanik logo 468×60 grey” src=”http://2.bp.blogspot.com/-cDFtC7WFU7k/UcBSoBrhiXI/AAAAAAAATPk/Tst4fQXBXMA/s1600/468×60.png” />
</a>

<a href=”https://karanik.gr” target=”_blank”>
<img width=”468″ height=”60″ alt=”karanik logo 468×60 blue” src=”http://1.bp.blogspot.com/-1RXUvNhqz_U/Uj9N8XvxD1I/AAAAAAAAVFQ/xh5cePqaPOA/s1600/468x60blue.png” />
</a>

Επικοινωνια

Στείλε μου μήνυμα

Sending

©[2017] karanik.gr

Log in with your credentials

Forgot your details?